3 maanden programma

3 maanden programma
Het 3 maanden programma ‘Maak werk van je eigenheid!’ is individueel. In dit programma wordt jouw zoon of dochter stap-voor-stap begeleid op weg naar de studiekeuze die bij hem of haar past. Een passende studie leidt naar een plezierige en succesvolle loopbaan. Een leven lang zal hij of zij genieten van de verworven keuzevaardigheid om zijn keuzes op zichzelf te baseren, in plaats van op de dingen waartussen hij moet kiezen. De resultaten van het programma worden genoteerd in een rapport, dat we ter afsluiting door middel van een driehoeksgesprek bespreken met ouder(s), jongere & Reflex Consult. Rapportage naar de decaan is ook inclusief, indien gewenst.

 

Wat ouders en jongeren zeiden over hun deelname- klik hier

 

Wat krijg je als je als je zoon of dochter deelneemt aan het 3 maanden programma?


– Een telefonisch kennismakingsgesprek voor jou
– Een afstemmingsgesprek voor je zoon of dochter
– Gedurende drie maanden 1 op 1 begeleiding per e-mail voor je zoon of dochter
– Vier individuele coachsessies voor je zoon of dochter
– Structurele begeleiding met opdrachten tussen de sessies voor je zoon of dochter
– Een afsluitende sessie voor je zoon of dochter en jou en je eventuele partner en/of co-ouder (driehoeksgesprek).
– Twee werkboeken en materialen
– Een uitgebreid rapport

 

 

Individuele begeleiding
De 1 op 1 begeleiding van Reflex Consult is een verademing voor jongeren. Een professional die luistert naar wat ze te vertellen hebben en hen laat ervaren dat ze waardevol zijn, verandert hun kijk op het leven. Het besef dat ze later iets kunnen gaan doen dat echt bij ze past, waar ze plezier aan kunnen beleven en waar ze succesvol in kunnen worden doet ze opleven.
Jongeren leren kiezen op basis van zichzelf, in plaats van op basis van de keuzemogelijkheden die zich aandienen. Het ontdekken van hun eigen talenten en waar ze van nature warm voor lopen geeft ze brandstof om de koppeling naar beroepen en studies maken.
De begeleiding vindt plaats in het monumentale pand KW9, vlakbij het Centraal Station in Amsterdam.

 

 

Comments are closed.