Ouders betrekken

Voor scholen en huiswerkinstituten

Vind jij het ook belangrijk om ouders te betrekken bij de LOB en het studiekeuzeproces van hun kind, maar weet je niet goed hoe je dat kunt doen? Heb je een lage opkomst op ouderavonden en weet je niet goed waar dat aan ligt?

Uit onderzoek blijkt dat de ouders de belangrijkste adviseur zijn van jongeren die voor hun studiekeuze staan. Ook is bekend dat kinderen wiens ouders betrokken zijn bij hun schoolactiviteiten, over het algemeen betere resultaten halen. Scholen zijn dan ook bij gebaat bij betrokken ouders.

 

Ik help je vanuit Reflex Consult graag om voor een goede ouderbetrokkenheid te zorgen. Daarnaast kan ik je ondersteunen bij je LOB programma, middels een LOB-strategie sessie.

Op drie manieren werk ik aan ouderbetrokkenheid en LOB:

 

1. Ouderavonden
Ik geef op middelbare scholen interactieve ouderavonden rondom studiekeuze. De opkomst is groot en de beoordelingen zijn goed. Ouders weten zich op een creatieve en betekenisvolle wijze betrokken bij hun kind.

Tijdens deze avond leren zij wat de meest gemaakte fouten zijn bij het kiezen van een studie. Ook de do’s en don’ts van het motiveren van jongeren komen aan bod.

Deelname aan deze interactieve ouderavond levert hen onder andere op:
– een stappenplan voor het maken van de studiekeuze;
– kennis over hoe zij hun kind kunnen helpen met de studiekeuze; en
– inzicht over hoe zijn hun kind kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt van de toekomst.

Klik hier voor een voorbeeldbrief voor het uitnodigen van ouders.

 

2. Een blog voor ouders
Sinds januari 2014 schrijf ik maandelijks een artikel om ouders te betrekken bij LOB. Ik zet ze aan het denken en geef waardevolle tips en informatie. Ouders kunnen zich gratis abonneren. Het blog is hier te lezen.

 

3. Workshops op Beurzen
Op studiekeuze- en onderwijsbeurzen verzorgt Reflex Consult regelmatig workshops voor ouders, al dan niet met hun zoon of dochter. 
Bekijk hier een kort filmpje, waarin je van minuut 1:07 tot 1:15 Reflex Consult ziet. Klik hier.