Klanten

Tevreden ouders

 

“Graag wil ik je nogmaals bedanken: gister heugelijke dag omdat Lucas zijn HAVO diploma ontving. Het gesprek dat hij met jou gehad heeft dit voorjaar heeft ‘m o.a. daarin geholpen. Hij voelde zich zekerder en zag duidelijk meer mogelijkheden. Hij heeft zelfs zo z’n best gedaan dat hij Atheneum mag gaan doen.”
Kees, vader van Lucas

 

Wij merkten aan onze zoon Joris dat hij het moeilijk vond om een studiekeuze te maken en een volgende stap te zetten. Door de begeleiding van Tamara vinden wij als ouders dat hij niet alleen anders naar zichzelf is gaan kijken en makkelijker keuzes maakt maar ook gemotiveerder en zelfverzekerder is geworden. Tamara hartelijk dank voor je professionele maar zeker ook discrete begeleiding!”
Dick, vader van Joris

 

“De aanleiding om mijn dochter Lia te laten begeleiden bij Reflex Consult was het feit dat ze niet gemotiveerd was voor school en ook niet wist wat ze daarna wilde gaan studeren. De begeleiding heeft mij opgeleverd dat ze meer aan ‘t leren is. Het is heel leuk om te zien dat ze er steviger uit is gekomen. Ik zou dit zeker aanbevelen binnen mijn netwerk. Tamara, dank voor je begeleiding van Lia. Ik ben blij dat ze gemotiveerder is en met plezier het traject heeft gedaan en zin heeft in de toekomst”.
Hanneke Alberts, moeder van Lia

 

‘Mijn ervaring als moeder is, dat iemand die niet vanuit de ‘opvoedrol’ praat, de jongere meer vanuit een neutrale (veilige?) positie benadert. Daardoor wellicht meer bespreekbaar kan maken en meer inzicht kan geven. Onze zoon heeft inderdaad meer inzicht gekregen in waarom en hoe hij reageert in bepaalde situaties. Met het (h)erkennen van een bepaalde karaktereigenschap is door hem een grote stap gemaakt.’
Henriette, moeder van Joris

 

“De studiekeuzebegeleiding van Reflex Consult heeft mij als ouder geruststelling opgeleverd. Het is goed dat een professional op een gestructureerde manier bezig is gegaan met materie waarover wij lastig met onze zoon Sjoerd kunnen communiceren. Bij hem komt (zelf)reflectie op gang door te vertellen. Iemand die professioneel naar hem luistert, zonder de gebruikelijke verwachtingen, heeft hem geholpen.

Het contact met Reflex Consult was voor mij heel prettig en helder, wat de communicatie heel makkelijk maakte. De zorg die ik over Sjoerd had is goed opgepikt. Ik ben dankbaar voor de structuur die geboden is en de vaart die gezet is in zijn studiekeuze.

De begeleiding was voor hem een sprong in het diepe en een sprong vooruit. Er zijn zinnige dingen aan de orde zijn gekomen, die helder verwoord staan in het rapport.

De opgedane helderheid kan hij komende winter tijdens zijn tussenjaar-reis naar Australië toetsen aan wat hij daar over zichzelf tegenkomt. Ik zal Reflex Consult zeker aanbevelen in mijn netwerk”.
Jacob (arts), vader van Sjoerd

 

“Het rapport vond ik erg herkenbaar en geruststellend. Het geeft duidelijkheid en bevestigt voor mij hoe mijn zoon is. Hij vaart zijn eigen koers en dat doet hij goed. Wij zullen hem waarderen om wat hij doet en hoe hij het doet en over zijn schouder meekijken om te zien welke stappen en keuzes hij maakt op zijn verdere levenspad. Het gaat de laatste weken beter met hem. Naast andere factoren heeft de begeleiding daar zeker bij geholpen, waarvoor dank.”
Nicolette, moeder van Otto (18 jaar)

 

“We zijn Reflex Consult zo dankbaar voor wat je met Pim gedaan hebt. Hij vertelde me dat hij voor het eerst in z’n leven naar zichzelf gekeken heeft en het effect is dagelijks merkbaar.”
Wouter, vader van Pim

 

Tevreden jongeren

“Het 3 maanden programma heeft mij geholpen om mijn kwaliteiten te ontdekken en daar dieper op in te gaan. Ik heb nu duidelijk wat mijn specialiteiten zijn, wat ik kan en wat bij me past. Het maakt me gemotiveerd, zelfverzekerder en rustig. Dat ik niet geduwd werd, maar het helemaal zelf -met jou- heb gedaan was heel prettig. Van te voren moest ik met mijn moeder lachen om de zin ‘je bent mooier want je bent zelfverzekerder’ bij de te verwachten resultaten van Reflex Consult. Nu merk ik dat het waar is en daar ben ik blij mee”.
Lia Jenson, 17 jaar, 5 VWO 

 

“De studiekeuzebegeleiding van Reflex Consult was voor mij een erg leuke en leerzame ervaring. Ik had zelf nogal moeite met het kiezen van mijn studie, waardoor ik met Tamara in contact ben gekomen.

De sfeer tijdens het traject was erg prettig. Je leerde elkaar goed kennen door een lang gesprek in het Westerpark. Daarna ging je vooral naar je eigen persoonlijkheid, je kwaliteiten en ook je minpunten kijken met leuke opdrachten. Dit gaf erg goed weer wat voor een persoon jij bent en in welke situatie je later niet wil belanden.

Ik kreeg vervolgens een boekje met alle studies erin, wat mij ook enorm geholpen heeft. Toen werd je persoonlijkheid gekoppeld aan de studiekeuze en kwam er al snel een duidelijk beeld van wat wel en niet een goede studie voor mij zou zijn.

Door deze studiekeuzebegeleiding ben ik nu erg ver opgeschoten met mijn studiekeuze. Voordat ik begon had ik nog geen idee wat ik wilde gaan studeren. Nu hoef ik nog maar uit een kleine selectie van drie tot vier studies mijn keuze te maken. Daarnaast kijk ik nu ook anders naar mijn studie- en eventueel mijn beroepskeuze. Ik kijk niet alleen naar wat mij leuk lijkt, maar naar wat echt bij mij past.

ik heb erg veel geleerd van deze studiekeuzebegeleiding. Naast de keuze van mijn studie, vind ik nog wel het belangrijkste dat je tijdens dit traject zelfreflectie goed oefent, wat je kan koppelen aan een studiekeuze, maar ook aan veel andere dingen.

Al met al was het erg prettig samenwerken met Tamara. Er was een fijne, open sfeer en ze luistert erg goed en aandachtig naar wat je te vertellen hebt. Ik ben Tamara erg dankbaar voor alle hulp en interesse in mijn studiekeuze en de hartelijke samenwerking, waardoor het consult een erg leuke en leerzame ervaring geworden is. Ik heb er uiteindelijk erg veel van geleerd en ik raad dit zeker aan andere mensen aan die moeite hebben met hun studie- of loopbaankeuze!”
Marc Schopman, 17 jaar, VWO 6 Montessori Lyceum Amsterdam

 

“Ze houdt het overzicht en heeft een open ‘mind’. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb om me te laten begeleiden door Tamara, omdat ik nu nieuwe handvaten heb om zelf keuzes te maken! Ik ben daadkrachtiger sinds deze training, dit raad ik iedereen aan.”
Noël 

 

“Op aanraden van een bekende ben ik bij Reflex Consult terecht gekomen. Ik was benieuwd wat het mij zou brengen. Het coachtraject heeft mij mooie inzichten opgeleverd!! Zo ben ik in gaan zien dat bepaalde eigenschappen, die voor mij normaal zijn, kwaliteiten genoemd mogen worden. Daarnaast werd voor mij bevestigd in welk vakgebied ik het beste thuis hoor. Ik ben verlost van mijn twijfel. Het traject was intensief. Enerzijds kreeg ik een spiegel voorgehouden, anderzijds kreeg ik veel nieuwe informatie. Het was een aaneenschakeling van (soms confronterende) vragen, overpeinzingen, stiltes, inzichten, kwaliteiten, talenten, samenvatten en verbazing. Concreet heeft het mij opgeleverd dat ik zeker ben over mijn keuze en dat ik kwaliteiten heb om trots op te zijn. Ik zou dit zeker aanbevelen aan anderen!!! Ik zou zo verschillende personen kunnen opnoemen. Ik ben Tamara specifiek dankbaar voor het vertrouwen dat ze me gaf, het veilige gevoel, waardoor ik kwetsbaar durfde te zijn. Na ons kennismakingsgesprek was ik beduusd van haar talent om echt te kunnen luisteren. Dat maakte dat ik me meteen vertrouwd voelde bij haar! De kwaliteiten en talenten die ik ontdekte, had ik echt zelf omschreven en beschreven.”
Kirsten

 

“De combinatie van de oefeningen binnen en de sessie buiten gaven mij door de rust en vraagstelling van Tamara veel nieuwe inzichten. De belemmeringen waardoor ik geen stappen durfde te nemen werden duidelijk. Zelfverzekerder ben ik uit het traject gekomen en dat is in de eerste plaats te danken aan Tamara, haar rust en empathie zorgen ervoor dat ik mij veilig en op mijn gemak voel. Haar zorgzaamheid en oprechte belangstelling voor de klant is een zeer prettige ervaring. Ik zou Tamara aanbevelen in mijn omgeving.”
Annemieke